Skanskas vd Anders Danielsson är hoppfull framöver. Han förväntar sig en stabil marknad med ökad lönsamhet.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade om så rusade Skanska på börsen efter sin positiva rapport. 

Samtidigt sköt orderingången upp från 36,9 till 49,8 miljarder kronor under kvartalet – det är drygt 10 miljarder kronor mer för Skanska än vad Infronts konsensus låg på.

”Det är en stark rapport. Vi har fortsatt att förbättra lön­samheten inom byggverk­samheten, har en fortsatt stark leverans inom vår pro­jektutveckling och en stark orderingång under kvar­talet”, säger Anders Danielsson till Di.

Satsar igen

Samtidigt säger han att kunder som tidigare hållit tillbaka nu har börjat satsat igen och ”vågar starta sina projekt nu när vaccinationerna har kommit igång och marknaden kommit tillbaka”.

”Jag förväntar mig en fortsatt stabil marknad, och vi skruvar i rapporten upp våra förväntningar på husbyggande i Norge och Finland och för anläggningsverksamheten i USA.”

Stark tillväxt

Rapporter pekar på stark tillväxt inom samtliga av Skanskas tre segment Sverige – hus­byggande, bostäder och anläggningsbyggande.

”Just nu är bostadsmark­naden stark och jag förväntar mig att det förblir så”, säger Anders Danielsson och tillägger att ”vi tror på fortsatt stabil och bra marknad över­lag.”

ANNONS
ANNONS

När det gäller Cementas stopp av cementproduktion på Gotland så följer han läget men vill inte diskutera eventuella nödlösningar.

”Jag för­väntar mig att frågan löses, men vi förbereder oss för alla scenarier framåt.”

Läs mer: Skanskas superinvestering – historiskt stort projekt