I våras hamnade lågpriskedjan Dollarstores grundare och vd Peter Ahlberg i blåsväder efter att i ett internt mejl, som läckte till medierna, ha gått hårt åt feminister och uttrykt sig raljerande över vad han menar är ”förskönandet” av jämställdhet.

ANNONS

”Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar”, skrev han bland annat.

Nyhetsbrevet skapade skandalrubriker i flera medier vilket fick Peter Ahlberg att gå till motangrepp mot journalisterna. I ett brev till redaktionerna hotade han med att skicka journalisterna på ett chartrat plan till Nordkorea.

Och nu är det dags igen. I samband med att lågpriskedjan gör ett rekordresultat under juli kommer nästa utspel. I ett mejl till Dagens Industri berättar Ahlberg att bolaget ökar omsättningen med 30 procent, till 179 miljoner kronor, under sommarmånaden jämfört med samma period i fjol medan rörelseresultatet ökade 78 procent till 18,2 miljoner kronor.

I samma mejl lovar han att skicka ”genussäkrade” tårtor och 10.000 kronor vardera till SVT och ETC – som var några av medierna som skrev om Dollarstore-vd:n i våras – som ett tack för ”gott samarbete”, berättar han.

”Jag mailar endast tidningar när jag vill ha publicitet, och i detta fall påverkar det Dollarstore positivt. Och jag ser det absolut inte som något utspel”, skriver han till Di.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Succékedja expanderar – okänd i halva Sverige [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Butik vill ha skamskylt på snattare [DagensPS.se] >