Lastbilstillverkaren Scania har fått sin hittills största order på ellastbilar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Ordern är startpunkten för ett samarbete mellan Scania och Einride.

ANNONS

Einride är ett svenskt transport- och teknikföretaget som erbjuder digital, elektrisk och autonoma fraktlösningar. Nu införskaffar bolaget 110 elektriska Scanialastbilar som ska byggas i ett samarbete.

Med affären utökar Einride sin helelektriska fordonsflotta. Einride har särskilda krav på hårdvaran och lastbilarna ska använda operativsystemet Saga, ett optimeringssystem för transporter.

Största ordern på ellastbilar för Scania

”Vi ser fram emot att börja detta partnerskap när vi expanderar i Europa. Dessa 110 lastbilar kommer vara ett väsentligt tillskott när vi utökar vår fordonsflotta, medan vi fortsätter att samarbeta med kända företag inom industrin som Scania för att öka innovation och produktutveckling i den globala transportindustrin”, säger Ellen Kugelberg, Chief Product Office på Einride.

Einrides order är den hittills största av elektriska tunga fordon i Europa för Scania, och Fredrik Allard, som leder bolagets elektriska avdelning, säger att bolagen delar visionen om att minska utläpp från tunga transporter.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Volta Trucks lanserar nya varianter av Volta Zero [Dagens PS]