Flygbolaget SAS lyfter mer i höst och flyglinjenätet uppges nu vara på samma nivå som före pandemin, men flygningarna är betydligt färre.

ANNONS

SAS fortsätter återuppta flyglinjer som legat nere under pandemin och nivån på nätet av flygrutter är nu på samma nivå som före pandemin.

Det rapporterar TT och det framgår även i ett pressmeddelande från SAS.

”Vi täcker nu vårt nätverk men det är fortsatt en bit kvar till de nivåer som vi flyger i vanliga fall, det vill säga vilken kapacitet planen har och frekvensen på antalet flygningar”, säger Freja Annamatz, presschef på SAS, till TT.

Fler affärs- och fritidsresenärer

SAS erbjuder i höst mer än 160 direktlinjer till 90 destinationer. Bakgrunden är en ökad efterfrågan på såväl affärs- som fritidsresor, skriver flygbolaget.

I höst börjar SAS på nytt flyga mellan Arlanda och Sundsvall, det är den sista av inrikesdestinationerna som återupptas, vilket innebär att flygbolaget då flyger på alla inrikesdestinationer i Sverige och Norge.

Samtidigt återupptas direktflyget från Arlanda till USA.

Där till går direktflyg från Köpenhamn till Tokyo och Shanghai, utöver ett ökat antal flygningar till Europa.

ANNONS
ANNONS

”Det ökande intresset för city- och weekendresor till europeiska städer gör att SAS återupptar rutterna till Amsterdam, Dublin, Florens, Krakow och Prag. SAS erbjuder även fler avgångar till varmare Medelhavsdestinationer i Sydeuropa och på Kanarieöarna i syfte att tillgodose en allt större efterfrågan på semesterresor”, heter det i pressmeddelandet.

Här kan du se alla SAS planerade rutter inför hösten 2021.

Läs mer: SAS får 3 miljarder av statliga ägarna [Dagens PS]