Entreprenörer pumpar gärna ut information om företaget, men det verkligen tricket för att få investerare på kroken är mycket enklare.

ANNONS

När entreprenörer letar kapital till sin affärsidé förmedlar de mycket information till presumtiva investerare.

Men den som verkligen vill pitcha sin grej och locka riskkapitalister ska i första hand tänka på att se passionerad ut, skriver The Wall Street Journal.

Tidningen hänvisar till tolv studier av forskaren Chia-Jung Tsay, numera docent vid University of Wisconsin-Madison.

Hon lät investerare gissa vilka entreprenörer som lyckats bäst med att få loss kapital genom att låta dem ta del av videor och ljudupptagningar från olika pitchtävlingar.

De bästa gissningarna kom från investerare som såg visuella bilder framför sig av människor som gjorde sina pitchar.

Nyckeln är att visa med kroppen att du är passionerad

Slutsatsen blev att ett brinnande passionerat kroppsspråk från entreprenör går hem hos riskkapitalister.

”Vissa aspekter av information som visuella och synlig passion leder verkligen beslutsfattare”, konstaterar Dr. Tsay, enligt WSJ som uppger att forskningen på området publicerats i Academy of Management Discoveries.

I studierna som pågick under tio år ingick 1 855 deltagare, både erfarna investerare och nybörjare, som blev ombedda att tippa eller kora en vinnare i de olika entreprenörstävlingarna.

Dr. Tsay utförde sin forskning som docent vid University College London och hon menar att det går att dra viktiga lärdomar av studierna.

ANNONS
ANNONS

”De flesta företagsgrundare vet att det är viktigt att visa passion”, säger hon men påpekar att många glömmer bort att visa det i ivern att i stället kabla ut så mycket information som möjligt om företaget.

”När vi investerar så mycket tid i att bygga dessa nystartade företag, kan vi ibland försumma våra mjukare färdigheter eller egenskaper”, säger Dr. Tsay, berättar WSJ.

Läs även: 7 tips: Så lyckas du som entreprenör [Dagens PS]