I går morse hade myndigheten fått 5.000 ansökningar från företagare som begär att få tillbaka på skatten eller anstånd med att betala in skatt.

ANNONS

I veckan, det var onsdags eftermiddag, gick regeringen tillsammans med stödpartierna ut och lovade nya åtgärder för utsatta företagare i coronakrisen. Bland annat innehöll krispaketet löften om att småföretagare kan kräva tillbaka skatt som betalats in för 2019 för att störka likviditeten i en extraordinär situation.

Tror på värre anstormning

Detta resulterade direkt i en anstormning hos Skatteverket, rapporterar TT, som uppger att ett liknande upplägg sjösattes under finanskrisen.

Då begärde 17.000 företag skatteuppskov, framgår det.

”Personligen tror jag det blir mer nu”, säger Marie Carlsson, avdelningschef på Skatteverkets skatteavdelning, till nyhetsbyrån.

När det gäller korttidspermitteringar hanteras dessa frågor av Tillväxtverket, och även där märker man att trycket nu är hårt, det är ett ”enormt intresse”, konstaterar Tim Brooks, chef på avdelningen för företag, som uttalar sig i artikeln.

ANNONS
ANNONS

I går berättade Dagens PS om att nära hälften av företagarna i en undersökning befarar att de måste säga upp personal i närtid. Nio av tio små och medelstora företag i Sverige påverkas negativt av coronapandemin, framgick det även i rapporten.