Dagens PS

SVT-profil utpekad i hemligt aktienätverk

SVT-profilen och före detta skidproffset Mathias Fredriksson har
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 20 apr. 2020Publicerad: 26 jan. 2017

SVT-profilen och före detta skidproffset Mathias Fredriksson har, enligt Realtid, ingått i ett hemligt nätverk aktieägare i Fingerprint Cards som tjänat stora pengar på kursrallyt under 2015. (Foto: TT) OBS! Bilden är ett montage.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det enligt sajten Realtid, som granskat affärerna i Fingerprint Cards i samband med boken ”Fingerprint – the story”, som pekar ut en rad kända namn bakom vad man kallar ett ”hemligt nätverk” storägare i det skandalomsusade bolaget.

Realtid pekar bland annat ut Magnus Unger, styrelseledamot i oljebolaget Lundin Petroleum, som en av de som tjänat ”extrema” pengar efter aktieköp gjorda 2014 och början av 2015 – innan kursen rusade över 1.000 procent.

En annan som pekas ut i artikeln är Mathias Fredriksson, känd som expertkommentator i SVT och före detta skidproffs, vars innehav som mest ska ha varit värt över 200 miljoner kronor. Att han varit flitig investerare i Fingerprint Cards är något som det skrivits om tidigare.

Vad som dock inte varit känt, menar Realtid, är att ovannämnda har varit en del av ett större, dolt ägarnätverk vilkas affärer ska ha styrts av en kapitalförvaltare på firman JRS. En person som i sin tur ska haft kopplingar till tidigare vd:n Johan Carlström som i veckan, tillsammans med styrelseledamot Lars Söderfjell, häktades och släpptes efter misstankar om grovt insiderbrott.

I artikeln framgår det att en rad personer i den hemliga ägargruppen, inklusive Unger och Fredriksson, tillsammans med kapitalförvaltaren nu har startat ett eget investmentbolag i det tysta under namnet Init Invest.

När Realtid når Mathias Fredriksson bekräftar han att han varit kund hos JRS. Magnus Unger har dock sökts utan framgång.

MISSA INTE: Här är skandalbolagets stora förlorare  >

LÄS ÄVEN: Finanstoppar anhållna: ”Mycket allvarligt”  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS