Fingerprint Cards storägare och tidigare vd, Johan Carlström, lämnar sin nuvarande anställning som affärsutvecklare i bolaget.

ANNONS

Det framgår i ett pressmeddelande.

Carlströms anställning upphör om fem dagar, den 15 oktober, och han får ett avgångsvederlag som motsvarar 36 månadslöner, sammanlagt 10,9 miljoner kronor.

Johan Carlström ska hädanefter engagera sig som entreprenör och huvudägare i Fingerprint Cards, enligt PM:et.

”Johan Carlström är en aktiv och engagerad entreprenör och involverad i flertalet alltmer tidskrävande projekt. Framöver bedöms dessa projekt begränsa möjligheten till ett effektivt utövande av rollen som affärsutvecklare”, skriver bolaget.

”FPC och jag har kommit till ett beslut som innebär att jag lämnar min anställning som affärsutvecklare. För mig är entreprenörskap och bolagsutveckling viktigt och mina engagemang utanför bolaget tar allt mer tid i anspråk”, kommenterar Johan Carlström.

SvD Näringsliv avslöjade nyligen att hemlig företagsinformation skickats från Johan Carlströms mejl till en dömd ekobrottsling. Det var i oktober 2010 när Carlström var vd för bolaget. Bland annat läckte företagets kvartalsrapport ut fem dagar innan den offentliggjordes.

Johan Carlström är sedan tidigare föremål för misstankar om insiderbrott, det målet väntas komma upp i Stockholms tingsrätt i vår. Han står dessutom nu polisanmäld för förtal efter att ha attackerat anställda vid Ekobrottsmyndigheten, EBM, via utspel på Twitter, särskilt åklagaren Pontus Hamilton har blivit verbalt angripen av Carlström.

LÄS MER: ”Fingerprints storägare polisanmäls för förtal” [SvD Näringsliv] ›

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Börsprofilen förnekar läcka” [Dagens PS] ›

LÄS VIDARE: ”Så säger toppen om skandalen” [Dagens PS] ›

LÄS OCKSÅ: ”Tung aktör varnar aktieägare” [Dagens PS] ›