Dagens PS

Neymar riskerar långt fängelsestraff för bedrägeri

Neymar
Superstjärnan Neymar kan få skaka galler inom kort om spanska åklagare får som de vill. (Foto: PSG)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 14 okt. 2022Publicerad: 14 okt. 2022

Brasilianske fotbollsspelaren Neymar riskerar flera års fängelse för bedrägeri och korruption när spanska åklagare nu drar fallet vidare sedan Neymar förlorat i Spaniens högsta domstol.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har gått några år sedan Neymar förlorade ett överklagande i Spaniens högsta domstol 2017 – som går tillbaka till när fotbollsstjärnan anklagades för bedrägeri och korruption i samband med övergången från Santos till Barcelona 2013.

Förnekat alla anklagelser

30-åringen, som nu spelar för Paris St-Germain, har hela tiden förnekat alla anklagelser men nu kommer han alltså åter få stå till svars gentemot spanska åklagare, skriver BBC.

Det brasilianska investmentbolaget DIS som ägde 40 procent av rättigheterna till Neymar vid tidpunkten av övergången hävdar att de förlorade stora summor eftersom övergångssumman var undervärderad. Neymar kommer behöva infinna sig vid rättegången som startar i Barcelona under måndagen men i nuläget är det oklart hur länge han behöver närvara i rättegången som pågår i två veckor.

Advokater slår ifrån sig

Neymars advokater, å sin sida, slår ifrån sig och hävdar att eftersom Neymar och hans familj kommer från Brasilien så kan de inte åtalas i Spanien, sedan gärningarna ska ha begåtts utanför spanskt territorium. Advokaterna hävdar även att de påstådda brotten inte är straffbara i Brasilien.

Åklagarna yrkar på två års fängelse för Neymar och böter på 10 miljoner euro, medan Barcelonas tidigare president Sandro Rosell kan få skaka galler i 5 år och även Barcelona kan få böta ett enormt belopp.

Läs även: Världens tio bäst betalda fotbollsspelare 2022

ANNONS

Läs även: Neymars superdeal: Så galen är prislappen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS