Miljardären Ray Dalio mediterar som han uppger är nyckeln till framgång. Investeraren upprepar ett kort mantra i huvudet som leder till klarare tankar.

ANNONS

Miljardären och investeraren Ray Dalio som har byggt upp hedgefonden Bridgewater Associates har utövat meditation sedan 1969, där 72-åringen avsätter 20 minuter två gånger om dagen till vad som kallas transcendental meditation, uppger CNBC. 

Tänker på mantra

Dalio sätter sig på en tyst plats, stänger ögonen, och tänker på ett mantra. Exakt vad mantrat innehåller är något personligt men Ray Dalio säger att ordet ”om” är vanligt i sammanhanget.

”Du sitter där och upprepar mantrat om och om igen tills sinnet uppnår transcendering – du är fridfull och tyst. Du är inte vaken, men du sover inte.”

Han säger vidare att med många nya idéer bildas under meditationerna och att det är bättre att dela upp dem i två korta än en lång meditation.

Utökad kreativitet 

Enligt Dalio går vi in i vårt undermedvetna där kreativiteten flödar när vi utövar transcendental meditation. Han jämför det hela med att hur avslappnande en varm dusch kan vara och hur den också kan leda till ökad kreativitet.

”När du vill vara kreativ, säger du inte att du ska tänka på att vara kreativ”, säger han och tillägger att meditationen hjälper honom att klara tuffa beslut bättre.

ANNONS
ANNONS

”Jag ser saker klarare.”

Läs även: Ray Dalio – tips för att klara nästa finanskris [Dagens PS]