Dagens PS

Miljardären Ray Dalio mediterar – nyckeln till framgång

Bridgewaters grundare, Ray Dalio, har blivit hyllad som en mästerinvesterare. Dock har han haft stora problem att navigera coronamarknaden.
Bridgewaters grundare Ray Dalio mediterar två gånger om dagen vilket hjälper honom i sitt arbete. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 20 dec. 2021Publicerad: 20 dec. 2021

Miljardären Ray Dalio mediterar som han uppger är nyckeln till framgång. Investeraren upprepar ett kort mantra i huvudet som leder till klarare tankar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Miljardären och investeraren Ray Dalio som har byggt upp hedgefonden Bridgewater Associates har utövat meditation sedan 1969, där 72-åringen avsätter 20 minuter två gånger om dagen till vad som kallas transcendental meditation, uppger CNBC. 

Tänker på mantra

Dalio sätter sig på en tyst plats, stänger ögonen, och tänker på ett mantra. Exakt vad mantrat innehåller är något personligt men Ray Dalio säger att ordet “om” är vanligt i sammanhanget.

“Du sitter där och upprepar mantrat om och om igen tills sinnet uppnår transcendering – du är fridfull och tyst. Du är inte vaken, men du sover inte.”

Han säger vidare att med många nya idéer bildas under meditationerna och att det är bättre att dela upp dem i två korta än en lång meditation.

Utökad kreativitet 

Enligt Dalio går vi in i vårt undermedvetna där kreativiteten flödar när vi utövar transcendental meditation. Han jämför det hela med att hur avslappnande en varm dusch kan vara och hur den också kan leda till ökad kreativitet.

“När du vill vara kreativ, säger du inte att du ska tänka på att vara kreativ”, säger han och tillägger att meditationen hjälper honom att klara tuffa beslut bättre.

ANNONS

“Jag ser saker klarare.”

Läs även: Ray Dalio – tips för att klara nästa finanskris

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS