Dagens PS

Mark Cuban: Jag behöver inte mina miljarder

Mark Cuban
Mark Cuban, 64, tänkte pensionera sig vid 32 års ålder och "festa som en rockstjärna". (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 jan. 2023Publicerad: 10 jan. 2023

Mark Cuban säger i en CBS-intervju att han skulle vara nöjd med en procent av sin förmögenhet. Det är inte så konstigt – summan är ändå enorm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amerikanska superentreprenören och investeraren Mark Cuban, ägare till NBA-laget Dallas Mavericks, upges vara god för 4,6 miljarder dollar.

I svensk valuta motsvarar det knappt 48 miljarder kronor.

En procent av 48 miljarder kronor är sisådär 498 miljoner kronor, nästan en halv miljard alltså och en summa som de flesta bara vågar drömma om.

MISSA INTE: Krisläge: Nu slukar räntorna 99 miljarder  – bara i bolån: “Fördubbling”

Tänkte gå i pension tidigt och leva som en rockstjärna

I CBS-intervjun berättar 64-årige Cuban att han tänkte gå i pension när han var 32 år och hade sålt sitt första företag.

Han kvitterade då ut 2 miljoner dollar efter skatt, nästan 21 miljoner kronor, och hans plan i det läget vara att resa i så många länder som möjligt och “festa som en rockstjärna”.

Han har tidigare förklarat i en podcast att anledningen till att han inte pensionerade sig var för att affärerna gick för bra, han var “för konkurrenskraftig” som han uttryckte det.

ANNONS

Senare gjorde han också ett klipp och blev miljardär med en kumpan när duon sålde sitt online-streamingföretaget Broadcast.com till Yahoo för 5,7 miljarder dollar, runt 59,1 miljarder kronor i dagens svenska penningvärde.

ANNONS

Senaste nytt

Vänner om Cuban: Samma kille i dag som förr

Trots att Mark Cuban är rik som ett troll tror han inte att det förändrat honom som människa. Det kan hans vänner intyga, säger han till CBS som också bollar frågan till fyra av Cubans uppväxtvänner i Pittsburgh.

En av de gamla vännerna slår fast att Cuban är “samma kille” i dag som då.

Mark Cuban understryker i intervjun att han inte tar sin rikedom för given, men att han uppskattar den och att pengarna inte får förstöra vare sig honom själv eller hans barn.

“Livet är halvt slumpmässigt”, säger Cuban och tillägger att han kanske hade varit en doldis om han fötts några år tidigare och inte växt upp under internets tidiga dagar.

Läs även: Mark Cuban: SBF “borde vara rädd för långt straff”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS