Kwasi Kwarteng utses som ny finansminister i Storbritannien. Han är en mångårig allierad till den nya premiärministern Liz Truss.

ANNONS

Kwasi Kwarteng tar över rodret som finansminister vid en kritisk tidpunkt för den brittiska ekonomin – när miljoner britter kommer behöva hjälp att betala sina elräkningar i vinter, skriver BBC.

Den nya regeringen kommer styras av den förra utrikesministern Liz Truss som blir Storbritanniens nya premiärminister efter att ha vunnit partiledarvalet i det konservativa partiet mot den förre finansministern Rishi Sunak.

Besluten har en enorm inverkan

Nu är strålkastarna på Kwarteng och vilka beslut han kommer att ta de närmaste veckorna. De besluten kommer ha en enorm inverkan på landets framtidsutsikter, liksom på det konservativa partiets utsikter att behålla makten.

Kwasi Kwarteng och Liz Truss har kallats ”Batman och Robin” enligt en vän till Kwarteng som vidare sa att båda är ”sociala missanpassade, älskvärda nördar och har starka åsikter som är i samklang med varandra.”

”Batman och Robin”

Kwartengs föräldrar kom till Storbritannien från Ghana som studenter på 1960-talet, och den nya finansministern föddes i östra London 1975, vilket är samma år som Truss föddes.

ANNONS
ANNONS

Kwarteng blev den första svarta konservativa ministern förra året och han har en doktorsexamen i ekonomisk historia.

Läs även: Ekonomiskt kaos väntar Boris Johnsons efterträdare [Dagens PS]