Expressen berättar att ”Noppe”, som han kallades, var en av kungens absolut bästa vänner.

ANNONS

Styvsonen Leonard Johansson bekräftar dödsfallet för tidningen.

Aftonbladet uppger att en person som var ute och rastade sin hund upptäckte en död kropp flytande i vattnet utanför Hundudden längst ut Gärdet vid lunchtid på onsdagen.

”Vi fick in samtal från SOS Alarm om att det skulle flyta en kropp i vattnet. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och kroppen bärgades. Det handlar om en man född 1947. Det finns inga misstankar om brott”, säger Carina Andersson på polisens regionledningscentral i Stockholm till AB.

Kroppen fördes till rättsmedicin för undersökning och familjen – som underrättades om dödsfallet – bekräftar nu att det var Carl Adam Lewenhaupt, mer känd som ”Noppe”.

Carl Adam Lewenhaupt var en svensk greve, entreprenör och kändiskrögare. Han drev den exklusiva och fashionabla medlemsklubben Noppe ett stenkast från Stureplan på Östermalm i Stockholm.

Kung Carl XVI Gustaf lärde känna ”Noppe” redan som barn och de förblev bästa vänner.

”Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans. Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans”, säger kommenterar kungen den tragiska händelsen vid ett möte med reportrar under skid-VM i Lahtis, skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

”Noppes” familj skriver i ett uttalande, som Expressen fått tillstånd att publicera, att Noppe är ”oändligt saknad” och att han var den ”varmaste människa” som familjen ”någonsin har mött”.

Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt blev 69 år.