Jeff Bezos ex – miljardärfilantropen MacKenzie Scott skiljer sig från sin andra man efter bara 18 månader.

ANNONS

Miljardärfilantropen MacKenzie Scott, som har gett bort miljarder i donationer de senaste åren, har ansökt om skilsmässa med sin nuvarande make – vetenskapsläraren Dan Jewett efter ett äktenskap som bara varade i 18 månader, berättar Fortune.

Jeff Bezos ex

MacKenzie Scott var tidigare gift med Amazon-grundaren Jeff Bezos i 25 år, och sedan det äktenskapet tog slut 2019 har MacKenzie Scott delat ut miljarder i donationer till hundratals olika organisationer, berättar Wall Street Journal.

Dan Jewett avslutade sitt arbete som lärare när han gifte sig med Scott eftersom han inte ville att hans närvaro på skolan i Seattle skulle störa i undervisningen, eftersom Scotts barn gick på skolan.

Sedan skilsmässan stod klar togs Jewetts namn ner från webbplatsen för The Giving Pledge, som är en plattform där miljardärer lovar att ge bort hälften av sin förmögenhet innan de dör. Hans namn har även plockats ner från andra sajter sedan dess. Vänner till Jewett har dock beskrivit läraren som en person som saknar ”känsla för girighet”.

Donerat bort stora delar av sin förmögenhet

En som knappast kan beskrivas som girig är MacKenzie Scott, som har donerat bort stora delar av sin förmögenhet.

ANNONS
ANNONS

Enligt Bloomberg Billionaires Index är Scott god för omkring 29 miljarder dollar, vilket gör henne till den 39:e rikaste personen i världen. För två år sedan var den summan dock mer än dubbelt så hög, pengar som alltså bland annat har donerats sedan dess.

Läs även: Miljardären allt rikare på billig solenergi [Dagens PS]