Tänker inte sälja sitt ”livsprojekt”.

ANNONS

Många är de konkurrenter och riskkapitalbolag som vill lägga vantarna på miljardären Carl Bennets medicinteknikbolag, Getinge, där han är ordförande och huvudägare.

Det berättar finansmannen i Dagens Industri, men deklarerar samtidigt att uppvaktarna alltså får nobben.

”Det sker årligen och det är alla du kan tänka dig – konkurrenter och private equity, men det blir inget med det utan nu gäller det att vi förvaltar pundet väl och fortsätter utveckla Getinge”, förklarar Bennet.

Getingen har precis gjort en nyemission på 4,3 miljarder kronor, som övertecknats kraftigt. Resultatet av emissionen presenteras i dag, torsdag, uppger Di.

Carl Bennet konstaterar att Getinge – trots tre tuffa år med två vd-byten, flera vinstvarningar och annat elände bakom sig – har starkt förtroende hos investerarna.

”Det finns en intressant potential i bolaget och vi har en bra vd på banan. Jag tror att marknaden ser det”, säger han i Di-artikeln där det framgår att han själv tankat aktier för 800 miljoner kronor i bolaget.

ANNONS
ANNONS

Carl Bennet klargör att Getinge är ”ett långsiktigt livsprojekt” för honom.

För Getinge handlar det nu om, enligt Dagens Industri, att få organisk tillväxt och att problemen med den amerikanska myndigheten FDA blir lösta.