Indiske Gautam Adani är en av världens rikaste personer med en förmögenhet på 1 500 miljarder kronor. Nu vill miljardären starta en global tv-kanal.

ANNONS

Gautam Adani är världens tredje rikaste person och har dragit in sina pengar på saker som kolgruvor, hamnar och flygplatser. Nu vill den stenrike indiern satsa på tv. Han tänker starta sin egen globala tv-kanal, berättar DN.

Global tv-kanal

Han har redan köpt upp nyhetskanalen NDTV och vill göra den till en internationell kanal som har säte i Indien. Adani vill med den oberoende nyhetskanalen göra ett stort avtryck globalt.

”Indien har inte ett enda mediehus som kan jämföras med Financial Times eller al-Jazeera”, säger Gautam Adani i en intervju med Financial Times.

Stort kontaktnät

Den 60-årige affärsmannen har ett stort kontaktnät, även politiskt, som kan hjälpa honom. Hittills har Adani lyckats inom alla affärsområden han har tagit sig in på, som även inkluderar plastfabriker och diamantgruvor.

Adani uppges ha stenkoll på business och har även fått kritik för att ha storsatsat på kolbrytning i anslutning till Stora barriärrevet. Lösningen? En ny satsning på solceller och grön energi som är värd 700 miljarder kronor, för att förbättra det smutsiga ryktet.

Så nu kanske även miljardärens nyhetsnäsa kan lukta sig till vilka slags nyheter som en global tv-kanal bör sända.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Skyhöga värderingar bakom världens tredje rikaste man [Dagens PS]

Läs även: Nu är Gautam Adani världens tredje rikaste [Dagens PS]