Entreprenören Elon Musk har stora rymdplaner och vill att SpaceX ska inta Mars om fem år. Han vill bygga en självförsörjande stad på den röda planeten. 

ANNONS

”Jag skulle bli förvånad om vi inte landade på Mars inom fem år”, sa Elon Musk till Time magazine tidigare i veckan.

Teslagrundaren, som även blev vald till ”årets person” av Time, har stora planer med sitt bolag SpaceX på den röda planeten – där han vill bygga en självförsörjande stad med soldrivna hydroponiska gårdar där människor kan bo permanent, skriver CNBC.

Futuristiskt Noas ark

SpaceX vill även flytta över djur till Mars.

”Det skulle bli som ett futuristiskt Noas ark, men vi kommer ta med oss fler än två, det är konstigt om det bara är två”, klargör han.

Experter har dock uttalat sig att det kommer dröja till minst 2029 innan Musk når Mars, och att det kan bli svårt att sätta upp en befintlig bosättning överhuvudtaget på planeten.

Har många idéer 

Musk, som är världens rikaste person med omkring 250 miljarder dollar, är känd för att slänga ur sig många idéer, som inte alltid går i lås. För fem år sedan uppgav han att Tesla skulle ha helt självkörande bilar inom två år, och han har även lovat sedan en miljon ”“Robotaxis” till 2020.

”Punktlighet är inte min starka sida”, uppgav sexbarnspappan i fjol.

ANNONS
ANNONS

När det gäller Mars handlar det dock inte om att tjäna pengar utan snarare om vad som känns ”spännande” för Musk som inte sätter gränsen vid jorden utan vill ”göra det möjligt för mänskligheten att bli en rymdfarande civilisation.”

Läs även: Lucid-chefen slår tillbaka mot Elon Musk [Dagens PS]