Elon Musk är årets person år 2021, han får Time Magazines årliga utmärkelse. I segerintervjun berättar han om planer på en ”futuristisk Noaks ark” och säger återigen att Tesla-aktien är för dyr.

ANNONS

Att år 2021 har haft Elon Musk som en huvudperson har inte minst en frekvent läsare av Dagens PS upptäckt. Hans bilföretag, Tesla, kontrollerar två tredjedelar av elbilsmarknaden och värderas till en runt en biljon dollar.

Elon Musk årets person 2021

Han är vd för och grundare av Tesla, och detsamma för SpaceX. Han har under året blivit världens rikaste person. Samtidigt äger Elon Musk inte längre några lyxvillor, utan bor i ett modulhus på 37 kvadratmeter vid SpaceX bas i Texas. Nu lyfts Elon Musk också fram av Time Magazine som ”årets person 2021”.

”Han är en aktör inom robotar och solenergi, kryptovaluta och klimat, hjärndatorimplantat för att avvärja hotet om artificiell intelligens och underjordiska tunnlar för att flytta människor och varor i superhastigheter”, skriver tidningen bland annat sitt porträtt av pristagaren.

Han berättar också för tidningen om sina planer för en ”futuristisk Noaks ark” och upprepar också att han tycker Tesla-aktien är ganska dyr.

”Jag har försökt ta ner förväntningarna och sagt att aktiepriset kanske är för högt. Den nuvarande värderingen är ganska hög vilket antyder att marknaden har tilltro till framtidens väg för bolaget för det är sannerligen inte baserat på historiska vinster, det är en sak som är säker”, säger Elon Musk till Time Magazine.

Musk tror Putin är rikare

Han menar också att han antagligen inte alls är rikast i världen, och att hans inflytande är ganska begränsat. Musk säger att den ryske presidenten Vladimir Putin säkert är rikare än vad han är.

”Jag kan inte invadera länder och sånt där”, säger Elon Musk.

ANNONS
ANNONS

2020 var pristagarna den nyvalde presidenten i USA, Joe Biden, samt vicepresidenten Kamala Harris. 2019 var det en svensk pristagare – klimataktivisten Greta Thunberg.

Inte alla av Time Magazines pristagare har gjort mänskligheten gott – bland annat har Adolf Hitler och Josef Stalin fått priset.

Läs även: Elon Musk: Skaffa fler barn annars går civilisationen under [Dagens PS]