Bill Gates sträckkollar dansk Netflix-serie

Uppdaterad: 06 juni 2023Publicerad: 06 juni 2023
Bill Gates
Bill Gates har siktet inställt på Skandinavien i sommar. (Foto: TT)

Bill Gates rekommenderar gärna böcker men numera tipsar han även om tv-serier och Spotify-listor. Skandinavien hamnar i topp i sommar.

ANNONS
ANNONS

Inför sommaren brukar Bill Gates delge vilka böcker han kan rekommendera, men i år har världens fjärde rikaste person förnyat sig själv lite genom att även ge ut tips inom andra områden som tv-serier och musik, berättar CNBC.

Där hamnar faktiskt Skandinavien i topp på ett par punkter. Gates skapar listor på svenska Spotify, ofta från artister som han har fått reda på från sina barn, som är kompisar med stjärnor som Bono, sångaren i U2. En låtlista med 34 hits, där bland annat Enrique Iglesias och Vampire Weekend ingår finns här.

Bill Gates sträckkollar Netflix

Gates har även på sistone spenderat allt mer tid på Netflix, där han erkänner att han “sträckkollat alla fyra säsongerna” av danska dramaserien Borgen –  som handlar om en fiktiv dansk politiker som blir landets första kvinnliga premiärminister. Gates beskriver serien som underhållande och att han har lärt sig “massor av att se den”.

ANNONS
ANNONS

Läser fortfarande böcker

Så i sommar är det musik och tv som gäller, där det enligt Gates är skönt att bara sätta på stereon när man åker iväg i bilen på en utflykt. Han har dock inte helt gett upp läsningen. Det finns fortfarande ett par böcker som han gärna tipsar om, där romanen Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow handlar om två vänner som bygger ett videospelsföretag tillsammans.

“Den påminde mig mycket om min relation med Paul Allen och vårt arbete tillsammans på Microsoft”, säger Bill Gates.

En bok som Microsoftgrundaren vidare lärde sig mycket av är Born in Blackness, en non-fiction med fokus på afrikansk historia.

“Det var långt ifrån statslöst och primitivt när européer anlände”, säger Gates om hur det såg ut på den afrikanska kontinenten.

Läs även: Bill Gates: AI kommer slå hårt mot sökmotorerna

Läs även: Svensken som Bill Gates rankar högst av alla

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.