Enligt Bill Gates kommer utvecklingen av AI snart göra så att vi inte behöver varken Google Search eller Amazon. Bolaget som är först ut med utvecklingen av en slags personlig assistent inom AI kommer vinna racet, där konsumenter inte längre kommer behöva leta efter information över nätet på egen hand.

ANNONS

Hittills har AI-racet gått ut på att att snabbt hitta på den bästa chatboten, men bolagen är redan igång med att utveckla en egen slags personlig assistent inom AI, som kan vända upp och ner på hur vi ser på att skaffa information över internet, skriver CNBC.

”Den som vinner i att hitta den personliga assistenten kommer gå ut som vinnare, för du kommer aldrig besöka en sökmotor eller Amazon igen”, uppgav Microsoftgrundaren Bill Gates vid ett AI-event i Kalifornien på måndagen.

Bill gates tror på startup

Enligt Gates kommer racet landa hos antigen en startup eller en techjätte, där han blir ”besviken” om inte Microsoft ger sig in i racet i att utveckla den nya tekniken, där han även ger tummen upp för startupen Inflection AI, som Gates tror kan komma långt i frågan.

Personliga assistenter hjälper oss i dagliga liv

Chatbotar kommer så småningom ersättas av personliga assistenter, menar Gates, där den nya tekniken hjälper oss i våra dagliga liv, där de kommer känna av våra personliga behov och vanor och till exempel ”läsa saker som vi inte har tid att läsa själva”.

Läs även: Nu släpper Google sin egen AI-chatbot: Bard [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Stora problem för Microsofts Bing-chatbot [Dagens PS]