”Jag har förlorat en väldans massa pengar”, säger den upprörde kändistränaren.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade tidigare i år fälldes serieentreprenören Bert Karlsson för bokföringsbrott tack vare bristfällig bokföring i Skaraprofilens asylbolag Jokarjo AB under 2012, 2013 och 2015. Det fick den frispråkige företagaren att se rött och i en motreaktion själv anmäla 15.000 västsvenska företag som varit sena med deklarationen, vilket vi också skrev om.

Hämndaktionen var inte riktad till företagarkollegorna utan var ett sätt att visa på ett systemfel där privatopersoner med hjälp av ”stasi-metoder”, som Bert Karlsson själv uttryckte det, kunde få entreprenörer fällda för bokföringsbrott.

”Det är för jävligt att en enskild person kan kräva att någon blir straffad. Jag ska visa på hur jävla dumt det här är”, sa han då och hoppades att tilltaget skulle leda till regeländringar.

Och nu har hans drag skördat sitt första offer, rapporterar Expressen. Efter att ha lämnat in en trave papper på 15.000 anmälningar till polisen i mars i år har nu kändistränaren Yannick Tregaro dömts för just bokföringsbrott.

Bakgrunden är idrottsprofilens satsning i krogbranschen, närmare bestämt bolaget Vallgatan 12 i Göteborg. Efter att man fick serveringstillståndet indraget förra året växte skulderna i både Vallgatan Food AB samt Vallgraven 1997 AB som båda gick i konkurs, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Och det är i samband med det sistnämnda som man brast i bokföringen, menar Ekobrottsmyndigheten. Yannick Tregaro döms nu till 40 dagsböter à 280 kronor samt villkorlig dom.

”Jag har förlorat en väldans massa pengar. Det är väldigt tråkigt, men jag har kanske lärt mig mycket också”, säger han till Expressen.