Paypal eller Klarna? Paypal hoppas konkurrera ut Klarna med sin delbetalningsprodukt i Storbritannien och USA. Men Klarna slår tillbaka.

ANNONS

Konkurrensen hårdnar mellan betaljättarna amerikanska Paypal – och svenska Klarna.

Paypal, med ett nuvarande börsvärde på 2 100 miljarder kronor, har tidigare haft direktbetalningar snarare än krediter, men nu kommer kunder i USA och Storbritannien att kunna betala av sina varor i flera räntefria omgångar, skriver Di.

Samtidigt hårdnar konkurrensen med svenska Klarna som uppger sig ha 1,2 miljoner app-användare i USA.  Klarnas app gör det redan möjligt för konsumenter att shoppa på avbetalning, räntefritt i fyra lika delar.

Att Paypal skulle konkurrera ut Klarna kommer inte hända menar Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Munhugger om vem som är stört

”Klarna är nu den globala ledaren inom innovation medan Paypal är följaren. Vi är ödmjuka men ivriga över driva innovation och förbättra kundfokuset i den här industrin i ännu snabbare takt,” skrev han på Twitter, enligt Di.

Men lika självsäker är Paypal på att deras varumärke är starkare än Klarnas.

ANNONS
ANNONS

”Vi har sett en ökning av ’köp nu, betala senare’-lösningar på marknaden. Bolag som Klarna, men också mindre varumärken, är inte lika kända som Paypal”, säger Rob Harper, chef för Paypals företagskunder i Storbritannien, till CNBC.

I Storbritannien har Klarna, med sina 10 miljoner kunder, fortfarande en lång väg att gå för att nå upp till Paypals 24 miljoner aktiva kunder.