Den 1 oktober lade Oscar Properties projektet Gasklockan på is, på grund av vad man menade var orimliga förhållanden. Nu ger staden byggbolaget ett ultimatum: Betala på två veckor eller lägg ner projektet. 

ANNONS

Det är tidningen Fastighetsvärlden som rapporterar att Stockholms stad nu har gett Oscar Properties sin ståndpunkt kring bygget Gasklockan: betala inom två veckor eller så läggs projektet ner.

Detta bekräftar Stefan Lorentz, projektchef för norra Djurgårdsstaden, till Fastighetsvärlden:

”Annars hävs avtalet, då blir det inget förvärv. Då är den kvar i vår ägo. Men vi hoppas att de kommer till skott och betalar”, säger han.

Som Dagens PS rapporterade häromveckan gick Oscar Properties ut och meddelade att de inte tänkte betala på utsagd dag, då de hävdade att Stockholm stad inte hade städat upp marken projektet skulle byggas på ordentligt.

Under onsdagen träffades de båda parterna i ärendet och under fredagen kom ett formellt brev från staden till byggbolaget om tidsfristen för betalningen.

ANNONS
ANNONS

Fastighetsvärlden meddelar också att de har uppgifter om att Oscar Properties är nära att samarbetspartner till projektet.