Byggmax släpper en så kallad omvänd vinstvarning och räknar med ett rörelseresultat för andra kvartalet som är ”väsentligt högre än föregående år och marknadens förväntningar”. Aktien stiger.

ANNONS

Försäljningen spås öka med 13 procent under årets andra kvartal till drygt 2,8 miljarder kronor, enligt Byggmax som släpper sin omvända vinstvarning i ett pressmeddelande.

Det förbättrade resultatet, som överträffar marknadens förväntningar, är enligt Byggmax ”drivet av både en stark marknad och starkt presterande organiska tillväxtinitiativ”.

Därför går Byggmax starkt

De ökade råvarupriserna har medfört högre konsumentpriser, som gynnar bolagets försäljning och bruttomarginal positivt, framgår det.

”Byggmax gynnas också av positionen som ledande lågprisaktör med marknadens lägsta priser, och upplever att fler kunder väljer Byggmax när marknadspriserna ökar”, heter det.

Byggmax bedömer att rörelseresultatet för andra kvartalet preliminärt och mätt som ebita blir cirka 450-460 miljoner kronor.

Byggmax redovisar sina siffror för årets andra kvartal den 15 juli, om tio dagar. Omni Ekonomi rapporterar att Byggmax-aktien avancerar nära 5 procent i börsstarten i Stockholm på den omvända vinstvarningen.

Islossning under pandemin

För drygt tre veckor sedan berättade Dagens PS, med hänvisning till Dagens Industri, om hur det lossnade för Byggmax under pandemin.

ANNONS
ANNONS

Efter tre svåra år på stolen lyckades vd:n Mattias Ankarberg få bolaget och dess aktie på rätt köl igen.

”Byggmax har historiskt varit bra på att skapa lönsam organisk tillväxt. Vill man vara putslustig kan man säga att precis som i en del hemmafixar- projekt, så har det gått snett ibland”, sade han då till Di om den tunga perioden.