Få saker engagerar som pralinerna i Aladdinasken. En klassiker i det svenska folkhemmet som inom kort kommer att få sällskap av en sprillans ny pralin, skriver Allt om Mat. Här kan du läsa vilken det blir och framförallt vilken som får stryka på foten.

ANNONS

Det förpliktigar att vara pralin. Inte minst om du ska ingå i Aladdinasken  – en självskriven spelare på det svenska gottebordet sedan 1939. I denna röda och välbekanta ask i två lager har praliner nämligen kommit och gått genom årens lopp. Närmare bestämt femtio gånger.

Några av dessa har bestått, medan andra fått vika åt sidan för yngre förmågor, inte sällan utan reaktioner från Sveriges chokladkonsumenter.

Kanske minns du trillingnöten som tvingades avgå 2014? Kanske funderar du även över om chokladbitar som romrussin eller körsbärlikör ens hör hemma i Aladdinasken?

Därom tvistar möjligen de lärde när Aladdinasken ännu en gång ska utökas med en ny pralin. Följaktligen kommer också en chokladbit försvinna, men vilken?

Aladdin
På bilden några riktiga klassiker i asken. Däribland gräddnougaten som än så länge går fri. (Bild: TT)

Vem försvinner?

Om du tillhör dem som vurmar lite extra för den fräscha lime-pralinen från 2016 måste vi tyvärr meddela att den nu gör sorti, till förmån för årets nyhet. En julig och kryddig variant med inslag av kanel, apelsin och mörk choklad, skriver Allt Om Mat. 

Javisst, årets nykomling heter kort och gott ”Apelsinkanel” och rymmer utöver citrus och glöggvibbar även kolakräm.

Sammantaget en nyhet som enligt Marabou ska få svensken att drömma sig tillbaka till sin barndoms jular. Pralinen kommer även att synas i Paradisasken, om än i en ljusare kulör.

ANNONS
ANNONS

Apelsinkanel tillsammans med dina andra favoriter i Aladdin- och Paradisasken kommer att finnas tillgängliga i butik från och med vecka 38.

Läs även: Max cheddardipp rör upp känslor [Dagens PS]