Alibabas finansenhet Ant Financial har fått till färdiga avtal med investerare om att de ska plöja ned cirka tio miljarder dollar i bolaget under en ny finansieringsrunda. Det rapporterar Forbes med hänvisning till källor och andra medier.

ANNONS

I samband med rundan uppges Ant Finanical få ett företagsvärde på 150 miljarder dollar, vilket blir tillräckligt för att gå om Uber som det högst värderade privata företaget i världen. Uber värderas till mellan 60-70 miljarder dollar.

Rundan blir förmodligen också den sista möjligheten för investerare att delta med kapital i Ant Financial innan man går till börsen, vilket bedöms kunna ske nästa år.

De som väntas delta i rundan blir Singapores förmögenhetsfond, GIC, som kommer att leda den, samt flera riskkapitaljättar, däribland Carlyle Group, General Atlantic och Silver Lake Partners.

Den höga värdering som Ant Financial uppges komma att få i samband med rundan har att göra med att investerare lägger stora förhoppningar på bolagets tillväxtutsikter. Ant Financial har bland annat på kort tid lyckats med att bli den ledande betaltjänsten i Kina med en marknadsandel på 54 procent i det fjärde kvartalet.

Bolagets framgångsrecept har legat i att man har placerat ut sina digitala plånböcker i fysiska butiker som en del av Alibabas nya detaljhandelsstrategi.

ANNONS
ANNONS

Medan Ant Financial har gått starkt framåt i Kina väntas bolaget använda en del av de nya pengarna till en utländsk expansion. Bolaget har redan antagit en förvärvsstrategi av betaltjänster i regionländer som Bangladesh och Pakistan för att hjälpa lokala invånare kunna betala via mobilen.