I fjol brann Polarbröds bageri ned till grunden. Nu har arbetet med den nya fabriken börjat. Till hösten räknar företaget med att produktionen av bröd är igång igen.

ANNONS

I slutet av augusti gick hela produktionen upp i rök. Bokstavligen talat.

Med branden förlorade Polarbröd större delen av sin produktionskapacitet, samtidigt som Älvsbyn blev av med en av ortens största arbetsgivare.

Invigde nya fabriken

Det var därför många känslor involverade när huvudägaren och koncernchefen Karin Bodin under onsdagen invigde det nya bygget – på samma plats som den gamla fabriken fanns.

”I oktober räknar vi med att producera bröd här igen”, säger Karin Bodin till Di.

Till att börja med kommer den första delen av fabriken att producera ungefär hälften av produktionen i den gamla fabriken.

ANNONS
ANNONS

Karin Bodin är förväntansfull inför det nya bygget – som är igång bara några månader efter branden.

”Det trodde jag nog inte när det brann, eftersom det var en väldigt stor katastrof som drabbade oss. Därför är det här extra roligt”, säger hon och förklarar att motgången tände ”en kämparglöd” hos de inblandade.

Jobbat stenhårt

Karin Bodin förklarar att ”många jobbat stenhårt för att Polarbröd ska komma tillbaka” sedan produktionen flyttades till bageriet i Ångermanlands Bredbyn, samtidigt som företaget har fått hjälp av olika samarbetspartners.

”Det är ett pussel som vi måste lägga varje vecka för att få det att gå ihop”, säger Polarbröds vd Anders E Johansson, till Di.

Läs mer: Brand slukade fabriken – nu bygger Polarbröd en ny

ANNONS
ANNONS