Nu startar mannen bakom Framgångspodden, Alexander Pärleros, Framgångsakademin. Han ska låta människor utvecklas inom ämnen de inte fick lära sig i skolan.

ANNONS

Entreprenören. Föreläsaren. Mannen som pratar med framgångsrika personer på sin podcast Framgångspodden – en av Sveriges mest populära poddar. Alexander Pärleros har ett CV som får de flesta av oss att inte vilja gå på jobbintervju.

Själv hade han svårt för skolan, så nu startar han Framgångsakademin som, enligt Di Digital, ”ska låta människor utvecklas inom områden de aldrig får lära sig i skolan”.

”Vi ska bli lika självklara för utbildning och utveckling i streamat format som Spotify är för musik, Netflix är för film och Storytel är för ljudböcker”, säger Alexander Pärleros.

Ett team på 15 personer har under det senaste året satt ihop Framgångsakademin. Pärleros säger till Di Digital att ”det svenska skolsystemet har ett sätt att lära ut på, och vi ett annat” och förklarar vidare:

”Jag ville hitta ett sätt att göra kunskap och lärande tillgängligt för alla, var de än är och på ett sätt som passar dem. De främsta namnen inom varje område delar med sig av all sin samlade kunskap. Jag kan inte se att det på något sätt kan bli bättre”, säger han.

Hela livet en framgång

Hela hans liv kantas av olika typer av framgångar. Bolaget omsätter, enligt honom själv, 150 miljoner kronor.

Pärleros har tidigare skrivit boken ”Framgångsboken” och driver även podden ”Sånt är livet” tillsammans med sin fru Ida Warg. Utöver det har han bland annat utsetts till årets digitala influerare, är en framgångsrik föreläsare och har sålt ut sin turné ”Framgångsshowen”.

Men framgångarna stannar inte på hemmaplan. Hans utbildningar ska bli globala under det nya namnet ”Earned secrets”.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Superentreprenörer 2017 – se hela listan här