Dagens PS

"Nio av tio resenärer är fortfarande borta"

resenärer borta
Antalet resenärer är fortfarande extremt lågt från Swedavias flygplatser. I april var tappet 89 procent, visar nya siffror. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 maj 2021Publicerad: 11 maj 2021

Flygtrafiken från statligt ägda Swedavias flygplatser dök med 89 procent i april i år jämfört med april 2019 – före pandemin. “Nio av tio resenärer är fortfarande borta”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det konstaterar Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande på tisdagen där det framgår att knappt 369 000 resenärer flög via Swedavias flygplatser under april i år.

Det är en minskning med 89 procent jämfört med antalet resenärer under samma månad 2019, då drygt 3,2 miljoner resenärer flög från flygplatserna i statliga Swedavias regi.

Flygtrafiken i april i år har dock ökat från en låg nivå, jämfört med april i fjol – då hade Swedavias flygplatser endast 63 000 resenärer – men fortfarande är flygresandet som framgår kraftigt stukat i pandemin.

“Flygresandet i april är fortfarande mycket begränsat vid våra flygplatser till följd av pandemin och restriktioner. Inrikestrafiken klarar sig marginellt bättre jämfört med utrikestrafiken, men antalet resenärer ligger totalt sett på en konstant låg nivå under månaden”, säger Jonas Abrahamsson.

“Att vaccinationstakten ökar och att förberedelser pågår för att åter öppna samhället är naturligtvis glädjande, men har än så länge haft en mycket begränsad påverkan på resande”.

Här kan du ta del av Swedavias flygtrafikstatistik i detalj.

Läs även: Ryanair börjar flyga från Arlanda »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS