Nätläkaren Kry fortsätter intåget på den europeiska marknaden. Samtidigt gjorde företaget en förlust om 844 miljoner kronor i fjol.

ANNONS

Så sent som i april fyllde den svenska nätläkaren Kry på kassan med 2,65 miljarder kronor.

Det var meningen att bolaget, genom nyemissionen, skulle få in nytt kapital för att kunna expandera utanför Sverige.

”För att hårddra det ska vi fortsätta på den inslagna vägen. Vi ska fördjupa vårt patienterbjudande i alla våra europeiska länder och bygga en ännu bättre produkt. Dessutom ska vi satsa ännu hårdare på behandlingar av kroniska sjukdomar och mental ohälsa. I Sverige och vissa andra länder bedriver vi även fysisk vård, vilket vi ska fortsätta investera i”, sa Krys vd Johannes Schildt, till Di.

Förlusten ökade

En färsk årsredovisning visar att samtidigt som Kry mer än fördubblade sina intäkter i fjol, från 359 till 781 Mkr, så ökade även förlusten kraftigt 2020 – till 844 Mkr, från 350 Mkr året före.

Den stora förlusten återspeglar expansionen utomlands med höga utgifter, förklarar Krys presschef, Jonas Beltrame-Linné.

”Vi följer vår plan och vi fortsätter att investera för att kunna erbjuda en jämlik vård till patienter – var de än befinner sig, när de än behöver det. För att nå fler patienter och kliniker ökade vi antalet anställda med 100 procent jämfört med året vilket ökade våra kostnader samtidigt som vi investerade mycket i våra digitala verktyg och i innovation inom sjukvården”, säger han till Di.

Störst i Sverige

Årsredovisningen avslöjar att 87 procent av Krys omsättning fortfarande kommer från den svenska marknaden men Jonas Beltrame-Linné säger att bolaget ”ser en mycket stor ökning av digitala patientmöten i alla våra huvudmarknader – Storbritannien, Frankrike, Norge, Sverige och Tyskland”.

”Ökningen ligger totalt på 117 procent och vi har nu passerat 3,5 miljoner videokonsultationer, vilket är ett bevis på hur vi gör skillnad inom hälso- och sjukvården.”

Läs mer: Nätläkaren tar in halv miljard – siktar på börsen

ANNONS
ANNONS