Spana in den yvige stjärnentreprenörens värsta galenskaper under 2018. Skratta inte ihjäl dig.

ANNONS

Mitt under en poddinspelning började elbilstillverkaren Teslas vd och grundare röka marijuana, vilket väckte stor uppståndelse i sociala medier när bilder från inspelningen läckte ut.

Efteråt ifrågasatte experter, av naturliga skäl, Elon Musks anseende.

Och här kunde det varit slut på dårskapen här men Musk begick fler fadäser under det gångna året, bland annat när han i juni gick ut i ett massmejl till alla medarbetare och påstod att det fanns en sabotör på företaget, vilket han inte alls hade några bevis för. Medarbetarna blev förstås konfunderade över hur det stod till i företagstoppen.

Tesla-skaparen gick också till attack mot flera journalister under året, dessutom gick han på pumpen när han storslaget med en specialbyggd miniubåt skulle rädda ett thailändskt pojklag som blivit instängda i en grotta. När en räddningsexpert dömde ut insatsen, som då drogs tillbaka, kallade Musk experten för pedofil på Twitter och hans anseende fick på nytt en rejäl törn, trots att han tog bort tweeten och bad om ursäkt. Skadan var så att säga redan skedd.

Det som fått mest uppmärksamhet är ändå när Musk twittrade att han skulle köpa ut Tesla från börsen för 420 dollar per aktie. Han hävdade att finansieringen var säkrad, vilket gav aktien bränsle och kursen steg med 6 procent. Men det här visade sig vara en bluff och Teslabossen stämdes av den amerikanska finansinspektionen. Musk dömdes att betala 180 miljoner kronor i böter och förlorade sin ordförandepost för Tesla till följd av grodan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Varning för Elon Musk [DagensPS.se] >

Läs vidare: Musk i ny twitterräd – trots stämning [DagensPS.se] >