Strax innan millennieskiftet var det varken Ipod eller Spotify som gällde för uppkopplade musikentusiaster. De som sysslade med fildelning behövde windows app Winamp. Och än är sagan inte slut för det programmet, skriver sajten Arstechnica.

ANNONS

När Napster, Limewire och Kazaa var fildelarnas mecka krävdes mp3-programmet Winamp för att kunna ladda ner låtar till en PC.

Nyare mjukvara och sociala plattformar kom snart att göra winamp till ett utdaterat program. 2013 stängd av AOL ner appen efter att den i flera år hade misskötts. Men det var inte slutet. Bolaget Radionomy köpte resterna av Winamp i januari 2014 och gjorde en uppdatering 2016 och senare 2018. Tanken var att en helt ny version skulle släppas redan 2019, en 6.0-uppdatering. Men det blev aldrig av.

Först nu – fyra år senare – är det dags för en ny version. Två separata utvecklingsteam har arbetat parallellt, framförallt med en modernisering av programmets kodbas. Winamp kommer fotfarande att se ut och fungera som tidigare.

Framför allt är det stödet för Windows 11 och https-strömmar har båda förbättrats. Risken är emellertid fortfarande att användare får problem, eftersom programmet inte är så väl anpassat till dagens högupplösta skärmar, enligt Arstechnica.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

HBO Max och Discovery strömmar ihop från 2024 [Dagens PS]