Det uppger DN, som konstaterar att kritiken växer mot Annika Strandhäll.

ANNONS

Socialminister Annika Strandhäll sparkade, som Dagens PS tidigare berättat, Ann-Marie Begler från jobbet som generaldirektör för Försäkringskassan, vilket flera kritiserat hårt då Begler anses ha lyckats bra med att leva upp till regeringens krav i sin roll som chef för myndigheten. (SvD var först med att berätta att Begler skulle få kicken.)

Dagens nyheter berättar nu att Strandhäll erbjöd Begler en annan tjänst som generaldirektör – för Pensionsmyndigheten – innan hon tog beslut om att peta Ann-Marie Begler.

Enligt DN var den styrelse som Annika Strandhäll själv tillsatt för att kontrollera Försäkringskassan ovetande om kritiken som fanns på regeringskansliet mot Ann-Marie Begler, som själv blev mycket förvånad över att hon tvingades lämna sin post.

Begler publicerade sedan en video där hon uttryckte sin förvåning över Annika Strandhälls agerande, samtidigt som hon konstaterade att hon nu fått smaka på de politiska vindarna.

Socialminister Annika Strandhäll fortsätter värja sig mot kritiken som riktas mot henne, hon är dock KU-anmäld av Liberalerna och har även varit föremål för en utfrågning av ledamöterna i socialutskottet.

ANNONS
ANNONS

Ann-Marie Begler ska å sin sida i dag, enligt DN, få svara på frågor i socialförsäkringsutskottet.

En av de hårdaste kritikerna mot Strandhälls beslut att sparka Begler är den tidigare rikspolischefen Sten Heckscher.