ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Miljardsvenskens jätteköp – går in tungt i Klarna

Uppdaterad: 09 jan. 2017Publicerad: 09 jan. 2017
Det går bra nu
Det går bra nu

DagensPS.se har tidigare skrivit om ”svenssonkillen” Filip Tysander som gjort världssuccé med klockmärket Daniel Wellington. Sedan starten 2011 har tillväxten varit lavinartad och så sent som förra året sprängde företaget miljardvallen i försäljning och kunde skryta med en vinst på 543 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Nu rapporterar Breakit att den svenske stjärnentreprenören satsat stora pengar i en annan svensk succé: fintech-bolaget Klarna. Enligt dokument som sajten tagit del av ska Tysanders bolag JFT Holding köpt en aktiepost på drygt 53 miljoner kronor, räknat på Klarna senaste värdering på 19 miljarder kronor.

I dokumenten framgår även att Jonas Nordlander och Filip Engelbert – grundare av företaget Avito och som förlorade stort i samband med kollapsen i ett bitcoin-företag som DagensPS.se rapporterat om – ska ha köpt in sig i Klarna.

MISSA INTE: Svenssonkille spränger miljardvall på bara 4 år  >

LÄS ÄVEN: Svensken som gör klocksuccé i sociala medier  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här