Manchester Uniteds amerikanska ägare överväger att sälja klubben. Beskedet kommer dagen efter att klubben brutit med Cristiano Ronaldo.

ANNONS

Ägarna till Manchester United FC ”undersöker strategiska alternativ” när det gäller om man ska fortsätta som ägare till den legendariska fotbollsklubben.

Enligt uppgifter Bloomberg refererar kan det handla om att sälja en del av sitt ägande eller hela ägandet.

”När vi försöker fortsätta bygga vidare på klubbens framgångshistoria har styrelsen godkänt en grundlig utvärdering av strategiska alternativ”, säger Avram Glazer och Joel Glazer från den amerikanska ägarfamiljen i ett uttalande.

”Vi kommer att utvärdera alla alternativ för att säkerställa att vi tjänar våra fans på bästa sätt.”

Vill sälja

Bloomberg News rapporterade redan i augusti satt Glazers övervägde att sälja en del i klubben och att man då värderade klubben till 6 miljarder dollar.
Den allmänna bedömningen är att det finns en rad stora investerare som vill köpa klubben.

Potentiella investerare i Manchester United skulle köpa in sig i en klubb som precis har skilts från sin just nu största profil, Cristiano Ronaldo.

Efter att han valt att offentligt kritisera klubben och tränaren Erik ten Hag kom under tisdagen beskedet att Ronaldo lämnar klubben.

ANNONS
ANNONS

Kritiserade

Manchester Uniteds fans har tidigare uttryckt stor kritik mot de amerikanska ägarna.

Situationen har heller inte förbättrats av att värsta konkurrenten, Manchester City, tagit över som dominant i brittisk fotboll, för övrigt ägt av investerare från Abu Dhabi.

Läs även: Manchester United stämmer Ronaldo efter intervju [Dagens PS]