Cristiano Ronaldo är inte välkommen tillbaka till Manchester United. Han har enligt klubben brutit lojalitetsklausulen i kontraktet, och får inte komma tillbaka efter VM.

ANNONS

Manchester United vill inte ha mer att göra med storstjärnan Cristiano Ronaldo. Klubben har tröttnat på portugisen, och droppen var de uttalanden han gjorde i en intervju med Piers Morgan veckan som gick.

Manchester United tröttnat

”Manchester United har idag på morgonen tagit de första stegen som svar på intervjun Cristiano Ronaldo nyligen gav i media” skriver klubben i ett uttalande på fredagen.

”Vi kommer inte att kommentera ytterligare förrän processen är avslutad.”

Inte välkommen efter VM

Enligt The Guardian har Ronaldo fått instruktioner att inte komma tillbaka till klubbens träningsanläggning efter VM i Qatar.

Manchester United stämmer Ronaldo efter intervju
Cristiano Ronaldo är del av Portugals lag som spelar VM i Qatar, och är inte välkommen tillbaka till Manchester United efter turneringen. (Foto: TT)

När Piers Morgan frågade fotbollsstjärnan om klubben försöker tvinga bort honom svarar han enligt The Guardian:

ANNONS
ANNONS

”Ja, inte bara tränaren, utan två eller tre killar till i klubben. Jag känner mig förrådd.”

Kritiserar klubben efter sonens död

Ronaldo kritiserar också i intervjun klubbledningen för att inte ha visat empati när hans son dog i våras, och säger att ägarfamiljen Glazer inte bryr sig om klubben.

Manchester United betalar storstjärnan cirka 500 000 pund (drygt 6,3 miljoner kronor) i veckan. Kontraktet sträcker sig till juli 2023. Nu stänger den pengakranen.

Andra sejouren i MU

Cristiano Ronaldo ville lämna Manchester United redan i somras. Det är andra gången han spelar för den anrika engelska klubben.

Hälsad som hjälte av fansen

Hans första sejour i klubben varade sex år, och när han lämnade den 2009 hade han vunnit tre Premier Leaguetitlar, FA-cupen, två ligacuptitlar, Champions League och Ballon d’Or. 

När han återkom sommaren 2021 var det som en hjälte för Manchester Uniteds fans. Nu har hjälteglorian hamnat rejält på sned.

ANNONS
ANNONS

Konflikt med tränaren

Ronaldo har hamnat rejält på kant med tränaren Erik Ten Hag. 

”Jag har ingen respekt för honom eftersom han inte visar mig någon respekt”, sa han i intervjun med Morgan enligt The Guardian. ”Om du inte respekterar mig tänker jag aldrig respektera dig.”

Läs även: Qatar kräver alkoholförbud på VM-arenor [Dagens PS]

Läs även: Neymar oskyldig – alla åtalspunkter läggs ned [Dagens PS]