Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt och kaxigt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

ANNONS

Hållbarhet och återanvändning går hand i hand och om man då lovar att återanvända en hållbarhetschef är det naturligtvis svårt att toppa.

Det är dock precis vad Max Burgers nu gör när man ger sina konkurrenter ”an offer they can’t resist”. Kanske.

”Låna vår chef”

Under Under European Foodservice Summit i Hamburg presenterade Richard Bergfors, vd för Max Burgers, ett erbjudande till konkurrenter inom branschen – nämligen möjligheten att låna Max hållbarhetschef Kaj Török.

Från och med i dag kan företag över hela världen ansöka om att låna Török.

Bäst i världen

”Vårt mål är att bli världens bästa burgarkedja genom att göra världen lite bättre. Det handlar inte bara om hur våra burgare smakar, utan också om att vi vill föregå med gott exempel när det gäller vårt hållbarhetsarbete”, säger Richard Bergfors.

”Vi tycker att det är viktigt att dela med oss av den kunskap vi har som företag, för att förhoppningsvis inspirera andra att göra mer. Förhoppningsvis kan vi påvisa att det gör lika gott för planeten som det gör för den egna verksamheten”, tillägger Bergfors.

Vill inspirera

Med Kaj Töröks långa erfarenhet, och bakgrund som Sveriges bästa hållbarhetschef 2020, vill Max inspirera andra aktörer inom besöksnäringen i Europa att påbörja eller påskynda sin klimatresa genom att dela med sig av kunskap om hur man implementerar ett hållbarhetstänk till sin verksamhet, slår man fast.

ANNONS
ANNONS

”Vi är långt ifrån perfekta, men vi har tydliga resultat att dela med oss av. Som en liten global aktör tror vi att det bästa vi kan göra är att inspirera andra att göra mer genom att dela med oss av vad vi har lärt oss, säger utlåningsobjektet själv”, Kaj Török.

Läs även: Max: Matbud är för dyrt [Dagens PS]