Dagens PS

Mailchimp hackat: 300 användarkonton drabbade

Mailchimp
Ett antal konton har öppnats och data stulits uppger Mailchimp. (Bild: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 05 apr. 2022Publicerad: 05 apr. 2022

Den amerikanska e-postmarknadsföringstjänsten Mailchimp har utsatts för en attack där användarkonton hackats och publikdata stulits. Det uppger företagets informationssäkerhetschef i ett uttalande, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mailchimp är en amerikansk marknadsföringsautomationsplattform och e-postmarknadsföringstjänst som sedan 2001 gjort sig ett namn på att snabbt, säkert och enkelt skicka nyhetsbrev. Framförallt då genom att hantera stora volymer med e-postadresser.

Nu uppger företagets informationssäkerhetschef Siobhan Smyth att ett antal användarkonton har öppnats och referenser i form av publikdata stulits med inriktning på specifika branscher, skriver Bloomberg.

“Våra resultat visar att detta var en riktad incident fokuserad på användare i branscher relaterade till kryptovaluta och finans”, säger Smyth.

300 användarkonton hackade

Enligt uppgift ska intrånget har drabbat närmare 300 Mailchimp-konton, där data har exporterats i 102 fall, uppger Smyth som ännu inte tillkännagivit vilka klienter som drabbats, skriver Bloomberg.

Målet med attacken ska enligt Mailchimp ha varit att använda den stulna informationen och medföljande e-postadresser till nätfiske och egna kampanjer, vilket Mailchimp också mottagit rapporter om sedan attacken skett.

Att hackarna lyckades bryta sig in och komma över informationen i fråga ska enligt Siobhan Smyth ha berott på att gärningsmannen fick tillgång till ett internt verktyg som Mailchimp själva använder för kundinriktade insatser, support och kontoadministration, skriver Bloomberg. Hur detta gick till är dock ännu oklart.

Läs även: Därför säljer inte svenska småföretag inte online

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS