Investmentbolaget Latour visade rekordresultat under det andra kvartalet. Nu jagar vd:n Johan Hjertonsson nya investeringar.

ANNONS

Siffrorna pekar uppåt för Latour vars fem bolag inom industrirörelsen såg omsättningen öka med 34 procent – jämfört med motsvarande period förra året — till 4,7 miljarder kronor.

Stark orderingång

Samtidigt ökade orderingången med 61 procent till 5,7 miljarder kronor.

Pandemin påverkade siffrorna i fjol, men även jämfört med 2019 växte investmentbolaget.

”Vi har fått bra utväxling på vårt långsiktiga arbete och satsar på marknadsföring och produktutveckling. Jag tycker att vi har väldigt bra positioner i de bolag vi äger, och det visar sig nu i siffror”, säger Johan Hjertonsson om kvartalet till Di.

Letar nya förvärv

Nu letar han nya förvärv inom bolagets samtliga fem affärsområden.

”Vissa affärsområden kan jobba mer med förvärvsagendan medan andra kan jobba mer med den organiska försäljningen. Det finns också många förvärvsmöjligheter inom börsportföljen”, säger han och tillägger:

”Ett område är inte hetare än något annat.”

Ett bolag som har gått bra är danska Caljan som levererar automationsteknik för pakethantering inom logistik- och e-handelssektorn. Företaget gick starkt under pandemin och ökade intäkterna med 65 procent.

Latour har på sistone genomfört ett antal tilläggsförvärv, senast i juli med Motala Hissar som förra året omsatte 200 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

”Man kan förvänta sig en hög takt från oss gällande förvärv. Vi jobbar väldigt aktivt med det”, säger Johan Hjertonsson och avslutar:

”Vi har många relationer som har pågått länge.”

Läs mer: Budstrid om bolaget – aktien rusar