Läsarna fördömer en eventuell skattehöjning

Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 22 juli 2019
ps-barometern-skattehöjning-sjukvården
PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Arkivbild. (Foto: TT)

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

ANNONS
ANNONS

I skrivande stund har 1569 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor. Nyhetsveckan innehöll flera intressant ämnen.

Måndagens fråga handlade om plastavfallet. Vi frågade er läsare om ni återvinner ert plastavfall, och av de knappt 300 som svarade så sa 80 procent att det alltid gör det – ett glädjande resultat.

Tisdagens fråga hade också anknytning till miljön. Vi undrade hur populära de nya växtbaserade köttalternativen är, så vi ställde frågan till er läsare. Fyra av fem personer svarade att de aldrig köper köttalternativ.

Vidare frågade vi i onsdags om den senaste tidens knivrån gjort er läsare oroliga. Opinionen var splittrad mellan de tre svarsalternativen ‘ja’, ‘nej’, och ‘ibland’. Det är helt klart så att frågan engagerar, men alla reagerar inte lika starkt.

I torsdags ställde vi frågan “Vill du betala högre skatt för bättre sjukvård?”, och den engagerade många läsare både i omröstningen och på vår Facebook-sida. 79 procent av de drygt 500 som svarade på frågan ansåg att högre skatt var orimligt, och flera personer i kommentarsfältet till inlägget på Facebook menade att bättre effektivitet och prioriteringar borde gå före en skattehöjning.

Fredagens fråga handlade om spänningarna mellan USA och Iran. Tre av fyra läsare tror inte på krig, trots en upptrappning av agitationerna länderna emellan och allt mer hetsiga utspel i media. Frågan är om den gode Trump kan hålla fingrarna i styr och inte skicka några trupper ned till Mellanöstern?

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS