Dagens PS

Länsstyrelsen "inte alls krånglig"

Länsstyrelsen
Även astronauter är välkomna till Stockholms län. Landshövding Kinberg Batra tar emot Marcus Wandt. (Foto: Stefan Jerrevång/TT)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 28 feb. 2024Publicerad: 28 feb. 2024

Länsstyrelsen i Stockholm lever inte upp till sitt rykte. Här är orsakerna varför du ska vara glad över det.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Länsstyrelsen i Stockholm har, som landets länsstyrelser i övrigt, som uppgift att främja länets utveckling, bidra till tillväxt och, inte minst, att förenkla för företag.

Arbetet sker utan regeringens mål för den så kallade förenklingspolitiken, nämligen att bemötande och service till företag ska vara företagsanpassat och fungera väl.

750 företagare

Nu har länsstyrelsen i Stockholm gjort en kundundersökning där 750 av länets företag svarat på hur de upplevt kontakten med institutionen.

Det är företag ur en mängd branscher, många av dem inom jordbruk. Orsakerna till att de varit i kontakt med länsstyrelsen varierar starkt.

ANNONS

Senaste nytt

Bra kunskap

Handläggarnas bemötande och kunskap är det som uppskattas mest.

Drygt tre av fem är nöjda med hur deras ärende hanterats, skriver länsstyrelsen.

ANNONS

Det företagare är mindre nöjda med är information, handläggningstider och möjlighet att lämna synpunkter i olika sammanhang.

”Finns fördomar”

”Det finns flera fördomar om länsstyrelsen och en av dem är att vi skulle vara krångliga för företag. Det gläder mig att kundundersökningens resultat signalerar motsatsen och att de kommer från de som faktiskt haft med oss att göra”, säger landshövding Anna Kinberg Batra.

”Ska bli ännu vassare”

”Sedan finns det alltid mer att göra för att bli ännu bättre. Länsstyrelsen ska arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft och näringslivsutveckling”, tillägger hon.

”Nu när vi fått en ökad kunskap om vad företagen tycker kan vi lägga fokus där vi behöver förbättra oss och bli ännu vassare. Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Stockholms län”, slår Anna Kinberg Batra fast.

Länsstyrelsen i Stockholm larmar om byggkrasch – Dagens PS

Ras för nyproducerade bostäder i Stockholms län – Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS