Flygbolagets ordförande Carsten Dilling ”besviken och ledsen” över Rickard Gustafsons beslut i en tid när SAS har det alarmerande tufft.

ANNONS

Rickard Gustafson lämnar vd-stolen på SAS och rullar vidare på SKF. Samtidigt försöker det krisande flygbolaget hitta en ny efterträdare mitt i pandemin.

Efter tio år som vd på SAS lämnar Rickard Gustafson tjänsten för att ta sig an en ny utmaning – som vd på kullager-koncernen SKF.

Hans Stråberg, styrelseordförande i SKF, är nöjd med sökprocessen.

”Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKF:s strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling”, säger han i ett pressmeddelande, rapporterar Di.

Påskynda omvandling

Rickard Gustafson är även han nöjd.

”SKF har en tydligt definierad strategisk inriktning och jag ser fram emot att engagera mig i organisationen, och ytterligare påskynda den pågående omvandlingen till en ännu mer kundfokuserad, innovativ, effektiv och hållbar verksamhet”, säger han.

Hos SAS är det dock inte lika muntert.

SAS ordförande Carsten Dilling säger i pressmeddelandet att han är ”både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS”.

ANNONS
ANNONS

Hitta efterträdare 

Nu gäller det för bolaget att mitt under en pandemi och krisande flygbransch hitta en efterträdare.

”SAS är fortfarande i en kritisk – men stabil position – och styrelsen har naturligtvis omedelbart påbörjat processen att utse en ny vd och koncernchef för SAS”, säger Carsten Dilling.

Läs mer: SAS-resultat störtdyker – tappar miljarder