Mörker fortsätter belägra svensk hotellnäring och Stockholms handelskammare siktar inget ljus i tunneln förrän vaccineringen tar fart på allvar.

ANNONS

Enligt Stockholms handelskammare var loggintäkterna från hotellbranschen 65 procent lägre i februari i år än under samma månad i fjol.

I Stockholm är raset än mer dramatiskt för hotellbranschen. Där föll loggintäkterna med 76 procent jämfört med februari förra året.

Datan kommer från Benchmarking Alliance och den visar, enligt Stockholm handelskammare, att svenska hotell hade en beläggning på 24 procent i februari år, vilket kan jämföras med en beläggningsgrad på 56 procent i februari 2020.

Stockholm inte oväntat hårdast ansatt

Motsvarande siffror i Stockholm var 20 procent i februari i år och 57 procent 2020.

Därmed har beläggningsgraden för svenska hotell fallit med 32 procentenheter för riket som helhet och hela 38 procentenheter för hotell i Stockholm, enligt statistiken.

ANNONS
ANNONS

”Nu har branschen gått i princip ett år med gigantiska inkomsttapp samtidigt som det varit relativt stora problem med utbetalningarna av de statliga stöden. Därför är hotellföretagen i en mycket utsatt situation och kommer behöva ytterligare hjälp i väntan på att vaccineringen är utförd, restriktionerna tas bort och vi ser en tydlig normalisering av affärerna”, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Läs även: Ljusglimt: Sparkad krogpersonal får nya jobb [DagensPS.se] »