Dagens PS

Kinnevik-vd:n till Baylan: "Måste ta sitt ansvar"

baylan
Georgi Ganev efterfrågade under torsdagen ett möte med näringsministern (Foto: Montage/ TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 12 dec. 2019

Kinneviks vd Georgi Ganev efterfrågar ett möte med Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2. Som ansvarig för statliga bolag är Baylan ansvarig för att se till att TV4 hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt, menar Ganev.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kinnevik är huvudägare i Tele2, som i sin tur äger Com Hem. Efter att TV4 har släckts ner för alla Com Hem-kunder, och Tele2 och TV4 ännu inte har offentliggjort ett möte med motparten, vänder sig Ganev alltså till näringsministern.

Till Dagens Industri säger Georgi Ganev:

“Jag har full förståelse för att det här inte är en bra situation, och om det finns något som vi som huvudägare kan göra för att lösa upp den knuten /…/ så är jag villig att sätta mig ned och diskutera. Jag kan stryka alla möten i kalendern om det behövs.”

LÄS MER: Raseri efter nattens TV4-nedsläckning: ”Inte bra”  >

Han menar även att Ibrahim Baylan har ett ansvar för att hitta en lösning mellan parterna, då han som näringsminister är huvudansvarig för statens ägarandel i Telia.

“Sitter man som ägare av både nätet och innehållet och både public service och det kommersiella så är det klart som sjutton att man måste ta sitt ansvar”, säger han till Dagens Industri.

Georgi Ganev sitter även i styrelsen för Tele2.

Konflikten mellan Telia/TV4 och Tele2/Com Hem har tagit många vändor senaste veckan. Under torsdagen meddelade TV4 att man stoppar all annonsering från Com Hem och under tisdagen hamnade cheferna för Tele2 och TV4 i en intensiv ordväxling under en intervju i Expressen.

ANNONS

Uppdatering: Under torsdagseftermiddagen säger Ibrahim Baylan till Dagens Industri att han gärna träffar Kinnevik för ett möte.

“Jag ska i egenskap av företrädare för staten som ägare i Telia Company AB inte kommentera enskilda fall som tagits upp i media, säger han också.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS