Kawasaki har skapat en ridbar robotget som visades upp på världens största robotmässa i Tokyo förra veckan.

ANNONS

Japanska Kawasaki, mest känt för sina motorcyklar, debuterade med en elektrisk robotget på International Robot Exhibition i Tokyo, som är världens största robotmässa, förra veckan.

Roboten som heter Bex, skapades av företagets Kaleido-program, som har arbetat med att utveckla humanoida robotar i Japan sedan 2015, uppger Business Insider.

Ridbar robotget

Under mässan visades Bex upp, där en person red på geten och styrde roboten via styret. Den är inte helt färdigställd men ska kunna transportera produkter som väger upp till 100 kilogram. Roboten kan användas till transport i lager och fabriker och den har en modulär överkropp, vilket innebär att getkonstruktionen kan tas bort vid behov.

Kawasaki debuterade också med en humanoid robot vid mässan där bolaget uppges ha skapat roboten till att användas till allt från fabriksarbete och katastrofhjälp till att arbeta på vårdhem.

Beställer många robotar

Den praktiska användningen av robotar har ökat genom pandemin när många företag brottas med att bekämpa bristen på arbetskraft. Förra året beställde amerikanska företag till exempel 29 000 robotar.

ANNONS
ANNONS

Även Teslas Elon Musk ser en framtid med robotar. Han tror att robotar så småningom kommer sälja bättre än företagets elbilar, och Musk har uppgett att han tror att robotar kommer bidra till att skapa en framtid där ”fysiskt arbete kommer att vara ett val.” Förra sommaren avslöjade Tesla planer på sin egen humanoida robot som ska heta Optimus och siktar på att ha en robotprototyp klar i slutet av året.

Läs även: Amazons Alexa snart Star Wars-kopia [Dagens PS]