Fastighetsmiljardären Ola Serneke lämnar vd-stolen för byggbolaget Serneke Group med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. ”Jag har brustit i att vara en bra förebild”.

ANNONS

Ola Serneke, som grundat byggbolaget, lämnar även styrelsen.

Bakgrunden till sortin är den kontroversiella affären med anonymt aktiechattande för att driva upp Sernekes aktiekurs. Ola Serneke har bett anställda om ursäkt för sitt handlande men Aktiespararna har krävt hans avgång efter avslöjandet som gjordes av Göteborgs-Posten.

”Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt”, säger Serneke Groups styrelseordförande Jan C Johansson.

”Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare”, säger Ola Serneke i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Ola Serneke fortsätter som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling i sin roll som vd för Serneke Invest.