Dagens PS

Josef Fares rekordvinst: "Jag drivs enbart av passion"

Josef Fares
Det går bra för Josef Fares som spelutvecklare. Hans bolag visar rekordvinst. (Foto: Gameland)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 25 maj 2021Publicerad: 25 maj 2021

Spelutvecklaren Josef Fares visar siffror som andra bolag drömmer om. Hans första speltitel A Way Out har gjort 300 miljoner kronor i vinst på tre år. Nyligen släpptes det andra spelet som på en månad redan sålt en miljon exemplar. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Josef Fares är ensam ägare av Hazelight – ett bolag som den förre filmregissören startade för sju år sedan.

Spel för miljoner

Bolagets första spel A Way Out har blivit en dundersuccé visar bokslutet för 2020. Där står det klart att omsättningen i fjol ökade med 20 procent till 99 miljoner kronor, och spelet har under tre år sålts i över 2,5 miljoner exemplar världen över.

Den samlade vinsten på tre år är rekordstora 300 miljoner kronor.

”Jag var tvungen att höra med min ekonomikille vad det egentligen var för siffror vi redovisade, så dåligt insatt är jag. Jag bryr mig inte om det ekonomiska utan tar hjälp av folk jag litar på. Visst är det skitkul att det går bra, men det är inte det som triggar mig”, säger Josef Fares till Di. 

Vinst i all ära men det är istället något annat som driver spelutvecklaren.

”Mitt hjärta pulserar för kreativa idéer. Jag drivs enbart av passion, det är en strategi som fungerar för mig, men råkar vara i en industri som går sjukt bra ekonomiskt”, säger han.

Fortsatt framgång

ANNONS

I mars i år lanserade Hazelight sitt andra spel, It Takes Two, som redan surfar vidare på framgångarna från det första spelet – och har sålt i en miljon exemplar på en månad.

”Det är helt otroligt. Jag är väldigt tacksam och glad att vi når så många spelare som tycker om och förstår det vi gör. Allt går larvigt bra, men jag reflekterar nog inte så mycket över det utan fokuserar på nästa projekt”, säger Josef Fares och viftar samtidigt bort antydningar om eventuella börsplaner.

”Jag skulle aldrig börsnotera bolaget. Ingen ska säga till mig vad jag får och inte får göra. Företag kan inte växa konstant, man måste få fatta korkade beslut ibland.”

Läs mer: Josef Fares spelbolag toppar ny techlista

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS