Nu vill Jeff Bezos bygga en privat rymdstation. Den ska heta Orbital Reef och fungera som en företagspark.  

ANNONS

Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin har meddelat att rymdstationen ska vara på plats i omloppsbanan runt jorden innan 2030. Den ska fungera som en företagspark och anläggning för rymdturister.

Prislappen på 100 miljarder dollar gör att Blue Origin nu har börjat leta potentiella investerare. Förutom att få ihop tillräckligt med pengar kan projektet dra ut på tiden eftersom det är så pass svårt att utföra. Samtidigt är intresset för rymden enormt och allt fler välbärgade turister köar för att delta i rymdturerna framöver.

Behöver stöd

Enligt en av cheferna på rymdbolaget Redwire, Mike Gold, behövs enormt stöd för Orbital Reef för att se vilken riktning projektet ska ta. Han säger det är viktigt med politiskt engagemang så att kommersiella rymdstationer kan ta över Nasas ISS.

Men det hänger på om det går att bevisa att det finns en stor privat efterfråga på rymdaktiviteter som enligt honom bättre utförs på en kommersiell rymdstation – eftersom statliga platser inte alltid är bäst för entreprenörskap.

Vinna över konkurrenterna 

Enligt Blue Origins vice president Brent Sherwood handlar det vidare inte bara om att vinna politikernas förtroende utan även om att snabbt komma ut i rymden, före konkurrenter som även vill ta del av den växande marknaden.

”Vi älskar konkkurens”, sa han.

ANNONS
ANNONS

”Game on.”

Läs även: Anställda sågar Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin [Dagens PS]