12 miljarder ligger i potten i den nya fond som Nordic Capital rest och där jakten på innovativa tillväxtbolag dragit i gång.

ANNONS

Breakit berättar om riskkapitalbolaget Nordic Capitals nya fond, Evolution, som har 1,2 miljarder euro att röra sig med för investeringen i tillväxtbolag.

Det är ungefär 12 miljarder svenska kronor som ligger i potten alltså, och nu har en jakt på tillväxtbolag i bland annat Norden inletts.

Redan i april lanserades den nya fonden på kapitalmarknaden och kapitalanskaffningen ledde till en kraftig överteckning, enligt ett pressmeddelande som Breakit hänvisar till i artikeln, där det även framgår att den nya fonden redan gjort en investering i Boost som uppges vara verksamt inom bland annat AI.

Så ser investeringsstrategin ut

”Sverige är känt för sin innovativa förmåga och starka entreprenörsanda. Efter mer än 30 år ser vi fortsatt många fantastiska tillväxtmöjligheter, särskilt inom mjukvara, finansiella tjänster och fintech”, säger Joakim Lundvall, partner på Nordic Capital och ansvarig för fonden, i en kommentar som återges i artikeln.

Evolution-fonden är inriktad på investeringar på 350-1 500 miljoner kronor.

Fokus ligger på medelstora bolag i norra Europa och Nordic Capitals plan är att köpa in sig i investeringsobjekt med värderingar i spannet 500-3 000 miljoner kronor.

Strategin är sedan att skapa tillväxtmöjligheter genom investeringen med koncentration på hälsa- och sjukvård, teknik, betallösningar och finansiella tjänster, enligt Nordic Capital.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Affär gör duo bakom Tink till miljardärer [Dagens PS] »

Läs mer: Flera tunga profiler backar upp deras nya fond [Dagens PS] »