Möbeljätten Ikea sänker sjuklönen till minimumnivån i Storbritannien för ovaccinerade som tvingas isolera sig efter att ha kommit i kontakt med någon med covid-19. 

ANNONS

Brittiska regler innebär en obligatorisk isolering på 10 dagar för den som kommit i kontakt med en person smittad med covid-19. De reglerna har avskaffats för personer som är dubbelvaccinerade, men gäller

De Ikea-anställda som inte vaccinerat sig ska nu endast få ersättning på minimumnivån enligt lag på 96.35 pund i veckan, motsvarande 1 189 kronor, rapporterar Retail Gazette. Enligt sajten ligger lönenivån för de anställda normalt på mellan 404 och 452 pund i veckan, motsvarande mellan 4 985 och 5 577 kronor.

Ikea, som har 21 stora butiker med mer än 10 000 anställda i Storbritannien, har uppmanat sina anställda att vaccinera sig och erbjudit ledigt för vaccinationer.

”Förmildrande omständigheter” för de ovaccinerade som tvingas isolera sig kommer att beaktas, enligt bolaget.

”Vi uppskattar att detta är ett känslosamt ämne och alla omständigheter kommer att övervägas från fall till fall, därför uppmanas alla som är tveksamma eller oroade över sin situation att prata med sin chef”, säger en taleskvinna för Ikea enligt Retail Gazette.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ikea höjer priserna globalt [Dagens PS]